-MEDALJE NAS KRASE- SPORTSKE IGRE OAZE 2019

-MEDALJE NAS KRASE-

SPORTSKE IGRE OAZE 2019

Od 3.- 6. oktobra 2019.godine, u Sarajevu su održane devete po redu Sportske igre Oaze. Na takmičenju je nastupilo nekoliko stotina takmičara iz BiH, Slovenije, Srbije, Makedonije i Crne Gore.
Na ovom velikom sportskom događaju nastupillo je i 15 učenika naše škole koji su se takmičili u 3 sporta: plivanje, atletika i nogomet.

U ukupnom plasmanu, naša škola je bila jedna od najuspješnijih ekipa igara sa 13 osvojenih medalja (7 zlatnih, 5 srebrenih i 1 bronzana).

Prvog dana takmičenja, Ena Ćatović je nastupila u plivanju i osvojila 2 zlatne medalje (25m i 50m prsno).

Drugog dana takmičenja, naši takmičari su u atletici osvojili 10 medalja. Zlatne medalje osvojili su: Gluhović Ridvan (50m), Sultanović Hiba (100m), Kolak Dženana (kugla), Štafeta muška (4x100m) i Štafeta ženska (4x100m). Srebrene medalje osvojili su: Hadžić Mirsada (skok u dalj), Sarajčić Alen (bacanje loptice), Osmani Sinan (200m) i Osmani Senad (skok u dalj). Bronzanu medalju osvojila je Osmani Senada (100m).

Zadnjeg dana takmičenja, nastupili su i fudbaleri naše škole koji su osvojili II mjesto. Srebrene medalje osvojili su: Šutrović Selim, Džebo Alan, Pandurević Dejan, Đubo Almir, Hodžić Muhamed, Osmani Sinan, Osmani Senad i Kolak Dženan.

Veliiko BRAVO za naše učesnike/ce kao i profesore Aid Ahmetović i  Aldin Ferić!