Kategorija: Novosti

SPORTSKE IGRE OAZE 2018

SPORTSKE IGRE OAZE 2018

 

     Od 3.- 6. oktobra 2018.god. u Sarajevu su održane osme po redu Sportske igre OAZE. Na ovim igrama nastupilo je 26 ekipa sa oko 350 takmičara iz BiH, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

     Među ekipama učesnicama svoje mjesto zauzela je i ekipa naše škole koja je u ukupnom plasmanu bila jedna od NAJUSPJEŠNIJIH EKIPA igara sa 19 osvojenih medalja od čega 11 zlatnih, 6 srebrenih i 2 bronzane.

Naši učenici takmičili su se u sljedećim sportovima: plivanje, atletika i stoni tenis.

Plivanje – 1 zlato, 2 srebra i 2 bronze

25m kraul: 1.Kolak Dženan, 2.Hrustić Amer, 3.Džebo Alan

 

 

ZLATO SREBRO BRONZA
Kolak Dženan

(25 m kraul)

Hrustić Amer

(25 m kraul)

Džebo Alan

(25 m kraul)

  Kolak Dženan

(50 m kraul)

Džebo Alan

(50 m kraul)

 

Atletika – 9 zlata i 3 srebra

 

ZLATO SREBRO BRONZA
Aruković Seudin

(dalj iz mjesta)

Ćorović Sanela

 (100 m)

 
Brahaj Edisa

(skok u dalj)

Herac Amar

 (100 m)

 
Ostojić Nemanja

(kugla)

Hrustić Senad – Bogdan Tončo – Ostojić Nemanja

– Aruković Seudin

(Štafeta 4×100 m M)

 
Gluhović Ridvan

(50 m)

   
Sultanović Hiba

 (100 m)

   
Tisovina Haris

(200 m)

   
Kuduzović Ramo

(400 m)

   
Kuduzović Ramo – Kolak Dženan – Hodžić Muhamed – Herac Amar

(Štafeta 4×100 m M)

   
Sultanović Hiba – Brahaj Edisa – Mišić Vesna – Ćorović Sanela

(Štafeta 4×100 m Ž)

   

 

 

 

 

Stoni tenis – 1 zlato i 1 srebro

 

ZLATO SREBRO BRONZA
Mišić Vesna Džebo Alan  

 

 

 

 

Posjeta Sarajevskoj pivari

Učenici Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje koji se obrazuju za zanimanje kuhar, posjetili su 14. 09. 2018.god. Sarajevsku pivaru sa profesoricama Hasanović Larisom i Sivac Marimom. Uprava tvornice je upriličila i pogodne poklone za naše učenike.

Posjeta organizaciji SUMERO i PROREHA

Učenici I razreda, smjer cvjećari su u petak (14.9.2018.) posjetili organizaciju SUMERO i PROREHA sa prof.  Irmom Velić. Prilikom ove posjete učenicima je prezentovan princip rada ovih organizacija. Obišli smo plastenik i staklenik u kojima se pripremaju rasadi raznog začinskog bilja i cvijeća.

Posjeta botaničkom vrtu

 
 
 
Učenici I razreda, smjer cvjećari su u četvrtak (13.9.2018.) posjetili botanički vrt sa prof. Larisom Hasanović i Irmom Velić. 

Svečanost u čast istaknutih osnovaca i srednjoškolaca Kantona Sarajevo-novosti

Svečanost u čast istaknutih   osnovaca i srednjoškolaca Kantona Sarajevo-novosti

 

Promocija najizvrsnijih učenika osnovnih i srednjih škola 2018/2019.

 

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je u petak 7. septembra 2018. godine organizovalo svečanost za najizvrsnije učenike osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo koji su se protekle godine posebno istakli u svojim nastavnim i vannastavnim aktivnostima.Kroz ove aktivnosti učenici su pomogli realizaciji mnogih projekata i promociji škole.

Tim povodom je u BKC upriličena  svečana promocija učenika svih osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo koji su se dokazali svojim zalaganjem u šk. 2017/2018. i doprinijeli u radu škole. Promocija učenika upriličena je u saradnji sa školama, uz prigodnu svečanost u Domu mladih kojoj su prisustvovali roditelji, nastavnici i direktori škola.

Ovaj način nagrađivanja učenika je jedan vid motivacije, pohvala i priznanje za sav njihov trud, rad i zalaganje.Učenica naše škole, Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje  je bila iznenađenja ovim pozivom i oduševljena što je izabrana kao najizvrsnija učenica škole.

Ovom prilikom, ministar je istaknutim učenicima uručio prigodne edukativne poklone i poručio da nastave sa svojim zalaganjima i uspjesima.Projekat o nagrađiavnju učenika pokrenut prije tri godine treba nastaviti,potrdili su prisutnbi gosti.

 

POSJETA NEUM

Posjeta Neum

Učenici i nastavnici JU Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje boravili su u Neumu na kraju ljetnog raspusta. Profesorica H. Larisa kontaktirala je ugostitelje iz Neuma koji su obezbjedili smještaj i hranu za učenike kao donaciju. Učenici su bili smješteni na tri lokacije: Hotel Jadran, Vila Vranjković, Apartmani Vila Jadranka.

OBAVIJEST

OBAVIJEST

 

POČETAK NASTAVE U ŠKOLSKOJ 2018/2019. GODINI JE 03.09.2018 U 08.30h!

DRŽAVNO PRVENSTVO BIH U INKLUYIVNOJ ODBOJCI – SARAJEVO 2018

DRŽAVNO PRVENSTVO BIH U INKLUYIVNOJ ODBOJCI – SARAJEVO 2018

 

     Dana, 14.aprila 2018.godine, u Sarajevu je održano Državno prvenstvo Specijalne olimpijade BiH u inkluzivnoj odbojci. Takmičenje se održalo u sportskoj dvorani 5.Gimnazije na Dobrinji. Tehnički organizator takmičenja bio je Zavod Pazarić.

Na ovom takmičenje učestvovalo je 8 ekipa iz cijele BiH.

I naša škola je uzela učešće na ovom turniru. U konkurenciji djevojaka, ženski odbojkaški tim naše škole osvojio je III mjesto.

Za odbojkaški tim škole nastupale su: Mišić Vesna, Ćorović Sanela, Brahaj Edisa, Sultanović Hiba te djevojke iz 5.Gimnazije: Bulić Karla i Zoronjić Ajla.

 

Javne nabavke

file:///C:/Users/SSOIRO/Desktop/plan_javnih_nabavki_2018_pdf.pdf

POSJETA GAST FEST-u U SKENDERIJI

POSJETA  GAST FESTU U SKENDERIJI 

U periodu od 15. do 17. marta u sarajevskom Domu mladih centra Skenderija, održan je prvi regionalni sajam gastronomije i ugostiteljstva. Ovaj predivan sajam su u petak, 16 marta posjetili i učenici naše škole, učenici III1 i IV1 razred azajedno sa profesoricama Almom Bandić i Merimom Sivac.

GAST FEST sajam je okupio 50 izlagača iz naše zemlje, Crne Gore, Hrvatske i  Srbije. Na sajmu su predstavljeni prehrambeni, tekstilni i tehnički sektori namijenjeni ugostiteljima, hotelijerima i somelijerima. Mnoge posjetitelje su privukle prezentacije izlagača, a naše učenike su najviše privukli cooking show-ovi, poznata kuharska lica kao što su njemački kuhar Robert Koch, Domagoj Žulji Morana Mijač, pobjednici kulinarskog showa u Hrvatskoj, te poznato kulinarsko lice Adnan Hamzić kao i mnogi drugi poznati gastronomi koji su učestvovali na takmičenju. Pobjednici su bili nagrađeni specijalnim nagradama.

Posjeta ovakvim manifestacijama je bila nezaboravno iskustvo našim učenicima i pouka da je praksa veoma bitan segment u obrazovanju,a gastronomija vještina koja se stalno mora usvršavati.