MIKSER HOUSE –NJEMAČKA U BiH

MIKSER HOUSE –NJEMAČKA U BiH

Predstavništvo njemačke privrede u BiH uz podršku Ambasade Savezne Republike Njemačke  je organizovalo izložbu  4. oktobra 2017. god. u Mikser House-u u Sarajevu, po drugi put događaj pod nazivom Njemačka u Bosni i Hercegovini u okviru kojeg su na jednom mjestu njemačke organizacije, institucije i kompanije široj publici predstavile svoj rad i angažman u Bosni i Hercegovini.

Posjetioci su imali prilriku da se pobliže upoznaju sa radom organizacija Goethe Instituta,njemačkim fondacijama Frederic Ebert  te drugim organizacijama.Predstavnici ovih organizacija su bili  na usluzi građanima i pružali su bitne informacije na svojim info-štandovima.

Među izlagačima na ovom događaju su bili predstavnici pozantih  njemačkih kompanija koje posluju u BiH, kao i njemački brandovi koji su domaćim kupcima poznati zbog svog kvaliteta. U okviru ove manifestacije bili su predstavljeni  novi Volkswagenov modeli. Premium partneri događaja Mann+Hummel, Veritas Automotive i Tvornica Cementa Kakanj i dr.

Naši učenici su uživali u  ovoj posjeti, odjeljenje III1 je imalo priliku da dopune svoje znanje i na sajmovima gdje je bila ponuđena degustacija sireva i poslastica. Profesorice Hasanović Larisa i Alma Bandić su se uvjerile da je cilj ove posjete zaista bio podsticanje razvoja kreativne ekonomije i privrede.