Svečanost u čast istaknutih osnovaca i srednjoškolaca Kantona Sarajevo-novosti

Svečanost u čast istaknutih   osnovaca i srednjoškolaca Kantona Sarajevo-novosti

 

Promocija najizvrsnijih učenika osnovnih i srednjih škola 2018/2019.

 

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je u petak 7. septembra 2018. godine organizovalo svečanost za najizvrsnije učenike osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo koji su se protekle godine posebno istakli u svojim nastavnim i vannastavnim aktivnostima.Kroz ove aktivnosti učenici su pomogli realizaciji mnogih projekata i promociji škole.

Tim povodom je u BKC upriličena  svečana promocija učenika svih osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo koji su se dokazali svojim zalaganjem u šk. 2017/2018. i doprinijeli u radu škole. Promocija učenika upriličena je u saradnji sa školama, uz prigodnu svečanost u Domu mladih kojoj su prisustvovali roditelji, nastavnici i direktori škola.

Ovaj način nagrađivanja učenika je jedan vid motivacije, pohvala i priznanje za sav njihov trud, rad i zalaganje.Učenica naše škole, Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje  je bila iznenađenja ovim pozivom i oduševljena što je izabrana kao najizvrsnija učenica škole.

Ovom prilikom, ministar je istaknutim učenicima uručio prigodne edukativne poklone i poručio da nastave sa svojim zalaganjima i uspjesima.Projekat o nagrađiavnju učenika pokrenut prije tri godine treba nastaviti,potrdili su prisutnbi gosti.