POSJETA GAST FEST-u U SKENDERIJI

POSJETA  GAST FESTU U SKENDERIJI 

U periodu od 15. do 17. marta u sarajevskom Domu mladih centra Skenderija, održan je prvi regionalni sajam gastronomije i ugostiteljstva. Ovaj predivan sajam su u petak, 16 marta posjetili i učenici naše škole, učenici III1 i IV1 razred azajedno sa profesoricama Almom Bandić i Merimom Sivac.

GAST FEST sajam je okupio 50 izlagača iz naše zemlje, Crne Gore, Hrvatske i  Srbije. Na sajmu su predstavljeni prehrambeni, tekstilni i tehnički sektori namijenjeni ugostiteljima, hotelijerima i somelijerima. Mnoge posjetitelje su privukle prezentacije izlagača, a naše učenike su najviše privukli cooking show-ovi, poznata kuharska lica kao što su njemački kuhar Robert Koch, Domagoj Žulji Morana Mijač, pobjednici kulinarskog showa u Hrvatskoj, te poznato kulinarsko lice Adnan Hamzić kao i mnogi drugi poznati gastronomi koji su učestvovali na takmičenju. Pobjednici su bili nagrađeni specijalnim nagradama.

Posjeta ovakvim manifestacijama je bila nezaboravno iskustvo našim učenicima i pouka da je praksa veoma bitan segment u obrazovanju,a gastronomija vještina koja se stalno mora usvršavati.