Obilježavanje Dana škole – 6.april 2015.god.

Obilježavanje Dana škole ove godine bilo je u znaku sportskih dostignuća učenika naše škole na međunarodnim takmičenjima. Ova godina ostaće upamćena kao zlatna godina školskog sporta. Iza nas su nastupi Damira Rimca i Irme Juhić na Evropskim olimpijskim igrama u Antwerpenu i osvojene dvije medalje, a ispred nas su Svjetske olimpijske igre u Los Angelesu. Damir i Irma – naša dva najpoznatija ambasadora s ponosom će nositi ime naše škole i na ovom prestižnom takmičenju sportista iz cijelog svijeta.

Obilježavanje pedeset i prve godišnjice rada naše škole, započelo je 6.aprila sportskim takmičenjima u malom fudbalu i stonom tenisu. Pored sportista naše škole, slavlje su uveličali i učenici Zavoda Mjedenica te Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju.

U utorak, 7.aprila, održana je priredba na kojoj su pored naših učenika nastupili i učenici Muzičke škole te Bošnjačke gimnazije. Svojim prisustvom priredbu su uveličali: Segmedina Srna (zastupnik u PS BiH), zamjenik Karolosa Gadisa (ambasadora Grčke u BiH), predstavnici općinskih vijeća, direktori osnovnih i srednjih škola KS, bivši uposlenici naše škole, roditelji i učenici te brojni drugi prijatelji škole. Nakon priredbe gosti su obišli školske prostorije a zatim, u zbornici, nastavili druženje uz zakusku koju su pripremili naši učenici – kuhari.

dan skole

Nastup učenika muzičke sekcije naše škole