Evropske ljetne igre 2014

EVROPSKE LJETNE IGRE – Antwerpen (Belgija), 9. – 20.9. 2014.

      Na ovim igrama, učešće je uzelo preko 2000 sportista iz 58 zemalja Evrope i Evroazije: Albanije, Andore, Armenije, Austrije, Azerbejdžana, Bjelorusije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Češke Republike, Danske, Estonije, Farskih Otoka, Finske, Francuske, Gruzije, Njemačke, Gibraltara, Velike Britanije, Grčke, Mađarske, Islanda, Irske, Otoka Man, Izraela, Italije, Kazahstana, Kosova, Kirgistana, Latvije, Lihtenštajna, Litvanije, Luksemburga, Makedonije, Malte, Moldavije, Monaka, Crne Gore, Holandije, Norveške, Poljske, Portugala, Rumunije, Rusije, San Marina, Srbije, Slovačke, Slovenije, Španije, Švedske, Švicarske, Tadžikistana, Turske, Turkmenistana, Ukrajine i Uzbekistana.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine predstavljalo je 10 sportista među kojima su bila i dva učenika iz naše škole: Irma Juhić i Damir Rimac. Oba naša učenika s ponosom su branila boje naše zemlje u stonom tenisu. Trener reprezentacije BiH u stonom tenisu, bio je također profesor iz naše škole Aid Ahmetović.

Damir i Irma su nastupili u singlu i u miješanom dublu. U miješanom dublu osvojili su IV mjesto dok su u singlu bili mnogo uspješniji osvojivši dvije medalje za Bosnu i Hercegovinu. Prvi je na borilište izašao Damir koji je u najjačoj konkurenciji dječaka do 21 godinu osvojio bronzanu medalju.

Dan kasnije, nastupila je i Irma. Za razliku od dubla, u singlu je popravila svoju igru i zasluženo osvojila zlatnu medalju u grupi F5 djevojaka do 21 godinu.  U odlučujućem  meču za zlato, Irma je pobijedila predstavnicu Kazahstana Karinu Kuznjecovu rezultatom 3:0 po setovima (13:11, 11:9 i 11:7).

belgija

       Reprezentacija BiH u stonom tenisu (Damir, Aid-trener i Irma)