POSJETA HOTELU HOLIDAY

POSJETA HOTELU HOLIDAY

Učenici  Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje su u srijedu 15.05.2019. posjetili poznati  luksuzni  hotel Holiday sa prof. Bandić Almom,profesoricom  stručno teoretske grupe predmeta. Poznati  luksuzni hotel, apartman s 5 zvjezdica privlači mnoge poznate goste, nalazi se u centru grada Sarajeva.

Simbol grada Sarajeva i XIV zimskih olimpijskih igara hotel Holiday, nekada poznat i kao Holiday Inn, dobio je novog vlasnika, Europe grupaciju, u okviru koje se nalaze i hoteli Europe, Art, Astra i Astra Garni, smješteni u starom dijelu grada. Hotel se prostire na deset etaža, raspolaže sa 400 soba i apartmana, a u okviru hotela nalaze se i Caffe Inn i restoran koji služi nacionalna i internacionalna jela.Hotel će ujedno biti i najveći kongresni centar u regionu, sa deset konferencijskih sala, kapaciteta 2500 mjesta. Holiday posjeduje i aperitiv bar, slastičarnu, wellness i fitness centar, te kongresni centar sa devet klimatiziranih kongresnih sala, frizerski salon, Tobacco shop, butike, rent-a-car, mjenjačnicu. Kapacitet garažnog prostora je 50 parking mjesta, dok otvoreni parking prostor ima kapacitet preko 500 mjesta za automobile i autobuse. Smješten u centru grada, u neposrednoj blizini dva šoping centra, Unitic biznis centra, brojnih državnih institucija, autobuske i željezničke stanice, ali i Zemaljskog i Historijskog muzeja BiH te Vilsonovog šetališta, Holiday je idealan kako za poslovne putnike tako i za turiste koji žele upoznati bogato naslijeđe Sarajeva.Hotel Holiday Inn izgrađen je 1983. godine, po projektu poznatog sarajevskog arhitekte Ivana Štrausa, pred otvaranje XIV zimskih olimpijskih igara i nije prestajao sa radom ni u vrijeme opsade Sarajeva, kada je bio sjedište internacionalnih novinskih agencija.

Pored redovne nastave, učenici kuhari praktičnu nastavu obavljaju u školi i van nje i u poznatim luksuznim hotelima, a pored toga posjećuju i druge ugostiteljske objekte kao još jedan vid stručnog usavršavanja učenika.