Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje – škola koja prihvata sve različitosti i izazove

Kada tipična školska klupa iz zdravstvenog ili nekog razloga nije optimalna za učenika, Škola za srednje stručno obrazovanje i radno usavršavanje Sarajevo koja prihvata sve različitosti djeteta s poteškoćama u razvoju, ulaže velike napore kako bi na adekvatan način odgovorila svim izazovima koji su pred njih postavljeni, te u prvi plan stavlja učenike i njihove roditelje.

Pogledajte intervju direktorice naše škole za Federalnu novinsku agenciju:

Dan nezavisnosti BiH – 1.mart

Ovako to MI radimo, ponosno, sa srcem punim ljubavi obilježavamo 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine naše prekrasne domovine.

U to ime čestitamo, 1. MART – DAN NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE svim ponosnim građankama i građanima.

1. mart obilježava se kao Dan nezavisnosti Bosne i Herecgovine. Naime, 29. februara i 1. marta 1992. godine, u Bosni i Hercegovini, održan je referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine od SFRJ. Većina Bosanaca i Hercegovaca izjasnila se tada pozitivno – glasali su za demokratsku i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana.

BiH je proglasila svoju nezavisnost 1. marta 1992. godine, a kao odgovor na referendum, srpske paravojne formacije postavljaju barikade u Sarajevu i drugim bosanskohercegovačkim gradovima u kojima počinje prava agresija na građane BiH. Uspješnim otporom građana Republike Bosne i Hercegovine agresiji i zalaganjem Vlade Republike Bosne i Hercegovine za multietničku i demokratsku državu ravnopravnih naroda, BiH je očuvala svoj državnopravni i historijski kontinuitet.