Posjeta načelnika Općine Novo Sarajevo, dr. Hasana Tanovića

Danas je našu školu, Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje Sarajevo posjetio načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović.

Direktorica škole, dr.sc. Inga Biščević upoznala je Općinskog načelnika dr. Tanovića sa radom i aktivnostima škole, ali i sa najčešćim problemima sa kojima se škola susreće tokom rada. Direktorica Inga Biščević upriličila je sadržajan obilazak školskih učionica i prostorija za rad predstavljajući aktivnosti učenika koje se tu odvijaju.

Načelnik dr. Hasan Tanović istakao je da će Općina Novo Sarajevo nastaviti podržavati aktivnosti i projekte škole koji za cilj imaju unapređenje obrazovnog sistema za ovu kategoriju djece, kojima je svaki vid pomoći potreban i jako važan, a sve u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima.

Na kraju sastanka načelniku dr. Tanoviću uručena je zahvalnica i prigodan poklon koji je djelo učenika naše škole.

Još jednom Vam se zahvaljujemo za iskazano interesovanje i ostvarenu posjetu našoj školi. Iskazivanjem senzibiliteta za najosjetljiviju kategoriju društva dajete nadu u istrajnosti naše vizije i misije, a to je stručno edukovanje ravnopravnih članova lokalne zajednice.