Aktivnosti Ekološke sekcije

UREĐENJE ZELENE POVRŠINE ŠKOLE
 
Dana 21.10. 2020. godine sa učenicima/cama naše škole, članovima/cama Ekološke sekcije uredili/počistili smo školsko dvorište. Pokupili smo smeće, pograbili lišće, obrezali ruže…
Nakon završenih radova u dvorištu, uz pomoć našeg domara te doniranog materijala (daske) iz firme Hodžić – Promex d.o.o. te naših profesorica Samre Bašić i Irme Velić učenici/ce izradili su pano i postavili na zelenu površinu kod ulaza u školu.
#sačuvajmoPlanetu
 

Državno prvenstvo BiH u atletici – Tuzla 2020

     Dana 8.oktobra 2020.godine u Tuzli je održano Državno prvenstvo Specijalne olimpijade BiH u atletici. Takmičenje se održalo na stadionu Tušanj. Na ovom takmičenju je učestvovalo 9 ekipa, sa oko 100 takmičara, iz cijele BiH.

I naša škola je uzela učešće na ovom takmičenju. U Tuzlu su putovala 4 naša učenika koji su osvojili ukupno 6 medalja (3 zlata i 3 srebra).

Zlatnim medaljama okitili su se: Kolak Dženana (100 m), Mašetić Ahmed (50 m) i Lukač Ena (bacanje loptice).

Srebrene medalje osvojili su: Sladoje Mihajlo (kugla), Mašetić Ahmed (bacanje loptice) i Kolak Dženana (kugla).

Nakon takmičenja učenici su posjetili zoološki vrt u Tuzli i bili oduševljeni viđenim.

Ekipa naše škole  Tuzli

Sportske igre Oaze 2020

Od 1-2. oktobra 2020.godine, u Sarajevu su održane jubilarne, desete po redu Sportske igre Oaze. Na takmičenju je nastupilo oko stotinu takmičara iz cijele BiH.
Na ovom velikom sportskom događaju nastupilo je i 6 učenika naše škole koji su se takmičili u atletici.
U ukupnom plasmanu, naša škola je bila jedna od najuspješnijih ekipa igara sa 10 osvojenih medalja (pet (5) zlatnih, jedna (1) srebrena i četiri (4) bronzane).
Zlatne medalje osvojili su: Hadžić Mirsada (50m), Kolak Dženana (kugla i skok u dalj), Bezdrob Abdulah (bacanje loptice) i Mašetić Ahmed (skok u dalj iz mjesta). Srebrenu medalju osvojio je Mašetić Ahmed (50m). Bronzane medalje osvojili su: Bezdrob Abdulah (50m i skok u dalj iz mjesta), Hadžić Mirsada(skok u dalj iz mjesta) i Ćosić Amor (kugla).

Abdulah Bezdrob - naš najuspješniji takmičar sa 3 osvojene medalje !
Abdulah Bezdrob – naš najuspješniji takmičar sa 3 osvojene medalje