1. Mart Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

SVIM BOSANCIMA I HERCEGOVCIMA ŽELIMO
SRETAN 1. MART DAN NEZAVISNOSTI BiH

1. mart se obilježava kao Dan nezavisnosti Bosne i Herecgovine još od 1992. godine.

Naime, 29. februara i 1. marta 1992. godine, u Bosni i Hercegovini održan je referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine od SFRJ.

Većina Bosanaca i Hercegovaca izjasnila se tada pozitivno – glasali su za demokratsku i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana.

Zemlje članice Evropske zajednice su 6. aprila 1992. godine, a dan kasnije i Sjedinjene Američke Države priznale Bosnu i Hercegovinu kao nezavisnu i suverenu državu.

Pozitivna slika naše škole kojoj svjedočimo

http://boljastrana.ba/izlozba-100-skolskih-likovnih-radova/?fbclid=IwAR2slnxa_KQhzo-FhI_3nC53WZpe8yVhAtRTamYE5TsUIN_l0pir6nSE_Nk

Ponosni smo na naše učenike/ce, naš kolektiv i upravu.

Pozitivna slika naše škole kojoj svjedočimo refleksija je zajedničkog zalaganja i nesebične medjusobne suradnje, sa jedinstvenim stavom, omogućiti svakom učeniku/ci “školu vrijednu pažnje”.

Izložba likovnih radova – Galerija “MAK”, u sklopu festivala Sarajevska zima 2020

Sa ponosom Vas pozivamo da posjetite izložbu likovnih radova naših učenika/ca i doživite ljepotu razigrane i nesputane mašte.

Sa ovom izložbom još jednom potvrdjujemo da umjetnost ima značajno mjesto u našoj školi.

Kao takva ona nas njeguje i oplemenjuje, jer je njen jezik univerzalan i svima razumljiv.

Ona je zapravo nerazdvojni dio školske svakodnevnice.

Međunarodni dan turističkih vodiča

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana turističkih vodiča 21. februara (petak) nekoliko naših učenika/ca u pratnji profesorica, Selme Kapić Kantardzić Jurkić, Alme Bandić i Alme Fetahović učestvovalo je u aktivnosti koju je organizovala Srednja ugostiteljsko turistička škola-Sarajevo.

Aktivnost je podrazumjevala kratku turističku turu kroz Stari Grad, a sve u cilju podizanja svijesti o važnosti profesije turističkog vodiča, ali i turizma u Kantonu Sarajevo i Bosni i Hercegovini.

Naši domaćini/ vodiči, prof. Bahra Pašić sa svojim učenicama predstavile su nam nekoliko kulturno-historijskih znamenitosti na vrlo neposredan i profesionalan način.

Ova edukativna šetnja nam je bila podsjetnik koliko trebamo da cijenimo i čuvamo vrijednosti koje su izgradile kulture mnogo prije nas, sjedinjujući bogatstvo različitosti i ostavljajući nam da se divimo i živimo sve te priče.

Hvala našim domaćinima/ vodičima za lijepo i korisno provedeno vrijeme.