NOVOGODIŠNJA ZABAVA

24.12.2019. god. upriličena je novogodišnja zabava za naše učenike/ce.

Zabavu su krasili osmijesi, sreća, druženje, muzika, ples, a za dobru zakusku zaslužno je vrijedno osoblje škole.

Dragi učenici/ce, želimo vam uvijek lijepe i sretno ispunjene dane kao i sretne predstojeće praznike.

RADIONICA KUHANJA

Ponosni i mnogo sretni zbog još jedne održane radionice za roditelje i učenike/ce;
19.12. 2019.god.
RADIONICA KUHANJA

Opet smo dobili priliku da se družimo – učenici/ce, nastavnici/ce, roditelji, ali i iskažemo kreativnost i sposobnost spravljanja slastica, koji ni ovaj put nisu nedostajali.

Odbrojavamo dane 2019. godine uz mnoštvo “slatkih” osmijeha i stvaramo lijepa sjećanja koja će da traju zauvijek. 

Posjeta O.Š. Mehmed Handžić

19.12.2019.god našu školu posjetili su nastavnici/ce O.Š. Mehmed Handžić, kao i direktor škole.

Naši posjetitelji/ke imali su priliku upoznati se sa radom i djelovanjem škole, strukturom učenika/ca i načinom rada našeg nastavnog osoblja na koji smo posebno ponosni.

Posjete školskih kolektiva uvijek su dobrodošle, daju nam priliku da širimo mrežu prijateljstva, ostvarujemo buduću saradnju i da svojim radom motivišemo i nadahnjujemo naše kolege/ce.

Hvala za posjetu.

ART radovi naših učenika

Umjetnost ima značajno mjesto u našoj školi. Kao takva ona nas njeguje i oplemenjuje, jer je njen jezik univerzalan i svima razumljiv. Ona je zapravo nerazdvojni dio školske svakodnevnice. Učenici/ce u korelaciji sa profesoricama razvijaju sposobnost stvaralačke mašte, te formiraju pozitivnu svijest o neograničenim mogućnostima likovno-estetskog izražavanja.

“LEGO” uvijek i svima dragi pokloni

Dana 06.12.2019. god. našu školu (Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje) posjetila je direktorica firme „LEGO“ za BiH, gospođa Azra i našim učenicima/cama donirala dva XXL seta lego kockica. Gospođa Azra iskazala je interesovanje za rad naših učenika/ca i ujedno iskoristila priliku da obiđe učionice i na taj način se upozna sa strukovnim opredjeljenjem učenika/ca škole.

Inicijator ove prijateljske posjete bio je prof. Nedžad Zaganjor u korelaciji sa prof. Selmom Kapić Kantardžić Jurkić. Naši prof. prezentovali su rad i djelovanje škole kao i mogućnosti koje škola pruža.

I ovom prilikom zahvaljujemo se za prijateljsku posjetu, korisne i svima drage poklone „LEGO“ koji će našim učenicima/cama poslužiti za razvoj motoričkih sposobnosti kao i za kreativni rad i opuštanje.

 

Prva kreativna radionica za roditelje i učenike/ce

05.12.2019. god. u školskim prostorijama predviđenim za kreativni rad uspješno je održana  prva kreativna radionica u kojoj su učestvovali roditelji i učenici/ce.
Inicijatorke i moderatorke kreativne radionice su bile prof. naše škole.

Interaktivna radionica je još  jedan dokaz da uvijek možemo učiti jedni od drugih i tako saznati mnogo više. 
Ishod radionice  su “svi” osmjesi stopljeni u jedan, zadovoljstvo u zajedničkom druženju kao najvažnija karika naših života, djece, roditelja i nastavnika.

3. decembar Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Godišnje obilježavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom 3. decembra ima za cilj da promoviše razumijevanje problema invaliditeta i mobilizira podršku za dignitet, prava i dobrobit osoba sa invaliditetom.

Obilježavanjem ovog datuma se teži ka podizanju svijesti o dobrobitima integrisanja osoba sa invaliditetom u sve aspekte političkog, ekonomskog i kulturnog života.

Tema ovog dana je zasnovana na cilju potpunog i jednakog uživanja ljudskih prava i učešća u društvu osoba sa invaliditetom, uspostavljenog od strane Svjetskog programa akcije u vezi sa osobama sa invaliditetom, usvojenog od strane Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija 1982. godine.