SARAJEVSKI FESTIVAL TURIZMA

Međunarodni sajam turizma i turistička berza
8. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa

U mjesecu oktobru od 23. – 25.10. 2019.god. održan je sajam turizama na kojem  su učestvovali i učenici naše škole kao članovi udruženja kuhara Federacije BiH.
Cilj  gastro prmoocije bio je priprema i degustacija brzih jela i pića.

SARAJEVSKI FESTIVAL TURIZMA predstavlja važno mjesto okupljanja svih sudionika turističke ponude, te samim tim bitno marketinško sredstvo za prezentaciju ponude turističkih destinacija i usluga.

Program je obuhvato:

• Prezentaciju domaće i inozemne turističke ponude
• Promociju domaćih turističkih i prirodnih potencijala
• Promociju domaćih i inozemnih touroperatora i turističkih kompanija
• Ponudu domaćih i inozemnih turističkih kapaciteta
• Promociju svih oblika turizma
• Ponudu zimskih turističkih centara u zemlji i regionu
• Ponudu odmora na moru u BiH i regionu
• Snadbjevanje i opremanje turističkih objekata i
• Ponudu gastro-programa prehrambenih proizvoda i pića

Učenici kuhari su već duže vrijeme članovi Udruženja  kuhara Federacije B i H.

POZITIVNA ENERGIJA ZA ŠKOLSKE KLUPE

POZITIVNA ENERGIJA ZA ŠKOLSKE KLUPE

17.10.2019.god. Još jedan lijep i sunčan oktobarski dan.

Na veliku radost i zadovoljstvo
kako učenika/ca tako i profesora/ica proveli smo nekoliko sati u Sportsko
rekreativnom centru-Safet Zajko uživajući u druženju, šetnji, sportu.

Sa sobom nosimo još jedno lijepo školsko sjećanje i mnogo pozitivne energije za školske klupe.

 

KORISNO I UGODNO DRUŽENJE SA PRIPADIKOM/COM MUP-a KS

KORISNO I UGODNO DRUŽENJE SA PRIPADIKOM/COM MUP-a KS

Dana 08.10.2019. god. našu školu -Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje- posjetili su pripadnik/ca MUP-a KS Olga Vukša i Asim Sporišević.

Pripadnik/ca MUP-a KS su na profesionalan način i prijateljski se obratili našim učenicima/cama i predočili im važnost djelovanja “policije u zajednici”.

Na neposredan način i interakcijom pripadnika/ce MUP-a KS i naših učenik/ca razgovarali smo o saobraćajnoj kulturi i sigurnosti u saobraćaju.

Zajedno smo došli do zaključaka da:
-saobraćajna kultura podrazumijeva način ponašanja učesnika u saobraćaju; poštivanje savremenog življenja u sredinama gdje se odvija saobraćaj; te da je saobraćajna kultura dio opće čovjekove kulture, koja se izgrađuje u jednom dužem periodu, počevši od rane mladosti.

Našim gostima zahvaljujemo na posjeti, savjetima i informacijama koje su nam pružili.

-MEDALJE NAS KRASE- SPORTSKE IGRE OAZE 2019

-MEDALJE NAS KRASE-

SPORTSKE IGRE OAZE 2019

Od 3.- 6. oktobra 2019.godine, u Sarajevu su održane devete po redu Sportske igre Oaze. Na takmičenju je nastupilo nekoliko stotina takmičara iz BiH, Slovenije, Srbije, Makedonije i Crne Gore.
Na ovom velikom sportskom događaju nastupillo je i 15 učenika naše škole koji su se takmičili u 3 sporta: plivanje, atletika i nogomet.

U ukupnom plasmanu, naša škola je bila jedna od najuspješnijih ekipa igara sa 13 osvojenih medalja (7 zlatnih, 5 srebrenih i 1 bronzana).

Prvog dana takmičenja, Ena Ćatović je nastupila u plivanju i osvojila 2 zlatne medalje (25m i 50m prsno).

Drugog dana takmičenja, naši takmičari su u atletici osvojili 10 medalja. Zlatne medalje osvojili su: Gluhović Ridvan (50m), Sultanović Hiba (100m), Kolak Dženana (kugla), Štafeta muška (4x100m) i Štafeta ženska (4x100m). Srebrene medalje osvojili su: Hadžić Mirsada (skok u dalj), Sarajčić Alen (bacanje loptice), Osmani Sinan (200m) i Osmani Senad (skok u dalj). Bronzanu medalju osvojila je Osmani Senada (100m).

Zadnjeg dana takmičenja, nastupili su i fudbaleri naše škole koji su osvojili II mjesto. Srebrene medalje osvojili su: Šutrović Selim, Džebo Alan, Pandurević Dejan, Đubo Almir, Hodžić Muhamed, Osmani Sinan, Osmani Senad i Kolak Dženan.

Veliiko BRAVO za naše učesnike/ce kao i profesore Aid Ahmetović i  Aldin Ferić!

ŠARENA PARADA u okviru DJEČIJE NEDJELJE

Bili smo dio ŠARENE PARADE u okviru DJEČIJE NEDJELJE

Dječijom paradom pod sloganom “Slavimo djetinjstvo”, otvorena je Dječija nedjelja koja će trajati narednih sedam dana, a u okviru koje je planirano da se održi dječiji teatarski festival, šest predstava, četiri radionice i mnoštvo aktivnosti.

Ovim povodom su i naši učenici/ce kao učesnici/ce dio ove parade i ujedno Dječije nedjelje.

Danas su u pratnji naših profesorica Jasmine Spahić i Samre Bašić učestvovli u šetnji od trga ispred BBI Centra do Katedrale. Pred Katedralom su uz pjesmu i ples uživali u performansima koje su pripremili učenice i učenici sarajevskih škola.

Današnju paradu organizovalo je Udruženje “Dajte nam šansu” čija je direktorica Ines Kavalec poručila svima onima koji donese odluke u ime njih da su djeca vojska najjača i kako trebaju biti stub društva.

SVE BOJE JESENI

SVE BOJE JESENI
01.10.2019. godine učenici/ce naše škole zajedno sa svojim profesorima/cama i osobljem škole organizovali su čišćenje školskog dvorišta i ujedno iskoristili lijep i sunčan dan za zajedničko druženje.