SAJAM SREDNJIH ŠKOLA

SAJAM SREDNJIH ŠKOLA

Dana 27.05. su profesori naše škole učestvovali na Sajmu srednjih škola.
Ovo je bila prilika za učenike devetih razreda osnovnih škola da se upoznaju sa nama i našim radom te naprave jedan od najvažnijih izbora u životu.
ABRAHAM LINKOLN
‘Ono što učinite danas, može da popravi sve sutrašnje dane.’

MAJA ANĐELO
‘Dva najvažnija dana u vašem životu su dan kada ste rođeni i dan kada ste shvatili za šta ste rođeni.’

Izaberite nas, izaberite SSOIRO!

NASTAVA IZ PLIVANJA

Plivanje

U sklopu realizacije nastavnog plana i programa u proteklom mjesecu uspješno je okončana nastava iz plivanja koja se odvijala jednom sedmično na Olimpijskom bazenu Otoka za razred I3 sa profesorom Ferić Aldinom. Učenici su savladali osnove boravka u vodi te unaprijedili individualni nivo motoričkih znanja i sposobnosti specifičnih za plivanje.

POSJETA HOTELU HOLIDAY

POSJETA HOTELU HOLIDAY

Učenici  Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje su u srijedu 15.05.2019. posjetili poznati  luksuzni  hotel Holiday sa prof. Bandić Almom,profesoricom  stručno teoretske grupe predmeta. Poznati  luksuzni hotel, apartman s 5 zvjezdica privlači mnoge poznate goste, nalazi se u centru grada Sarajeva.

Simbol grada Sarajeva i XIV zimskih olimpijskih igara hotel Holiday, nekada poznat i kao Holiday Inn, dobio je novog vlasnika, Europe grupaciju, u okviru koje se nalaze i hoteli Europe, Art, Astra i Astra Garni, smješteni u starom dijelu grada. Hotel se prostire na deset etaža, raspolaže sa 400 soba i apartmana, a u okviru hotela nalaze se i Caffe Inn i restoran koji služi nacionalna i internacionalna jela.Hotel će ujedno biti i najveći kongresni centar u regionu, sa deset konferencijskih sala, kapaciteta 2500 mjesta. Holiday posjeduje i aperitiv bar, slastičarnu, wellness i fitness centar, te kongresni centar sa devet klimatiziranih kongresnih sala, frizerski salon, Tobacco shop, butike, rent-a-car, mjenjačnicu. Kapacitet garažnog prostora je 50 parking mjesta, dok otvoreni parking prostor ima kapacitet preko 500 mjesta za automobile i autobuse. Smješten u centru grada, u neposrednoj blizini dva šoping centra, Unitic biznis centra, brojnih državnih institucija, autobuske i željezničke stanice, ali i Zemaljskog i Historijskog muzeja BiH te Vilsonovog šetališta, Holiday je idealan kako za poslovne putnike tako i za turiste koji žele upoznati bogato naslijeđe Sarajeva.Hotel Holiday Inn izgrađen je 1983. godine, po projektu poznatog sarajevskog arhitekte Ivana Štrausa, pred otvaranje XIV zimskih olimpijskih igara i nije prestajao sa radom ni u vrijeme opsade Sarajeva, kada je bio sjedište internacionalnih novinskih agencija.

Pored redovne nastave, učenici kuhari praktičnu nastavu obavljaju u školi i van nje i u poznatim luksuznim hotelima, a pored toga posjećuju i druge ugostiteljske objekte kao još jedan vid stručnog usavršavanja učenika.

 

OD OBALE MOJE DO OBALE TVOJE SARAJEVSKI MOSTOVI PONOSNO STOJE

OD OBALE MOJE DO OBALE TVOJE SARAJEVSKI MOSTOVI PONOSNO STOJE

Na Kantonalnom takmičenju za najbolji literarni rad, u okviru 23. revije stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola KS, naš učenik Adis Sarajčić osvojio je izvanredno treće mjesto. Dodjela priznanja održana je u BKC- u, 09.05.2019. godine.

Takođe je i grupa učenika likovne sekcije Škole za srednje stručno obrazovanje i radno oposobljavanje uzela učešće na pomenutoj manifestaciji i osvojila nagradu za najbolji likovni rad, te zauzela II mjesto.

 

MATURSKO VEČE

Bilo da se radi o maloj ili velikoj maturi, oba događaja su veoma bitna za tek svršene školarce. Da ne pričamo o maturskoj večeri…

“Matursko veče: Generacija 2015-2019”

Kada se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Jedno doba vašeg života se završava a drugo počinje. Uživajte u svakom trenutku, pa i ako vam nekad bude teško, znajte da prolazite kroz jedan bezbrižan i lijep dio života. 🙂Srećno…

Matursko veče se održalo u Hotelu Hollywood Ilidža, zahvaljujemo se na gostoprimstvu!