POSJETA Gym Grande Champion

Učenici naše škole posjetili su Gym Grande Champion sa profesorima Ahmetović Aidom i Sivac Merimom u cilju razvijanja svjesti o ulozi sportskih aktivnosti za razvoj mentalnih i fizičkih sposobnosti… Veliko hvala LEVEL UP with NEDIM, Nedimu Babiću na gostoprimstvu.

 

Posljednji pozdrav

Kolektiv Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje izražava iskreno saučešće porodicama, učenicima i roditeljima nastradalih učiteljica i uposlenica O.Š. Kovačići.

DAN ŠKOLE

DAN ŠKOLE

Dana 10.04.2019. godine održana je svečanost povodom 55. rođendana Škole za srdnje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje, priredba je održana pod sloganom: “MI SMO TU ZBOG SVAKOG DJETETA”. Svečanosti su prisustvovale brojne poznate ličnosti među kojima i predsjedavajući Skupštine K.S.; predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade; gradski vjećnici; predstavnici općina; direktori i kolege iz drugih škola.

 

 

 

 

DAN ŠKOLE

DAN ŠKOLE

Povodom dana škole upriličena je priredba za učenike i roditelje u utorak 09.04.2019. godine sa bogatim programom. Priredba je započela sa Himnom naše države a zatim je uslijedio Hor sa pjesmom Sarajevo ljubavi moja… U nekoliko tačaka priredbe učenici naše škole su predstavili raznovrsne sadržaje ( recitacije, ples, igru…). Na pripredbi se kratko obratila i direktorica škole Inga Biščević.

  Našim učenicima i roditeljima je pripremljena i zakuska, ovim putem se zahvaljujemo donatorima koji su nam to omogućili: Sarajevska pivara, Buregdžinica EN & GA, Slastičarna Palma, Slastičarna Željo, Benzinska pumpa H.P. Oil, pekara MBA…

 

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA “MULTIDISCIPLINARNI PRISTUPI U EDUKACIJI I REHABILITACIJI”

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA “MULTIDISCIPLINARNI PRISTUPI U EDUKACIJI I REHABILITACIJI”

Udruženje defektologa, edukatora – rehabilitatora  Kantona Sarajevo “STOL” organizovalo je 2. međunarodnu konferenciju pod nazivom “Multidisciplinarni pristupi u edukaciji i rehabilitaciji” koja se održavala u hotelima Hollywood i Hills na Ilidzi u periodu od 05. – 07.04.2019. godine.

Naša škola se predstavila sa radom profesorice Mufide Mahmutović na temu Organizacija časa u Školi za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje. Takođe konferenciji su prisustvovali direktorica škole Inga Biščević te profesorice: Amra Beganović – Čelebić, Merima Sivac, Sedina Mulaomerović – Idrizović, Elvira Dautbašić, Samra Bašić, Irma Velić, Alma Bandić, Larisa Hasanović.

 

ISTANBUL 2019

ISTANBUL 2019

 

     Od 29.-31.marta 2019.godine, uposlenici naše škole bili su u stručnoj posjeti školi „Saadet Ozel Egitim Meslem Okulu“ u Istanbulu. Dobrodošlicu nam je zaželio direktor škole gosp. Ramazan Gultekin, koji nas je upoznao sa radom škole, nastavnim osobljem i učenicima sa kojima rade.

Nakon uvodnog izlaganja i upoznavanja, zajedno sa direktorom krenuli smo u obilazak škole. Obišli smo sve kabinete i radionice za sva zanimanja za koja se učenici obrazuju. Najviše utisaka na nas ostavile su radionice za hotelijerstvo i radionica za proizvodnju drvenog namještaja.

Nakon obilaska škole, upriličen je zajednički ručak i dogovor o međusobnoj saradnji ove dvije škole (zajednički projekti, razmjena učenika i nastavnika itd).

U Istanbul su putovali sljedeći uposlenici naše škole: direktorica Inga Biščević, sekretarica Nejira Lindov, psiholog Edin Pita, profesori tjelesnog odgoja Aid Ahmetović i Aldin Ferić, defektolog Elvira Dautbašić, profesor praktične nastave Muhamed Sarvan, profesori stručno-teoretskih predmeta Larisa Hasanović, Merima Sivac, Sedina Mulaomerović-Idrizović i Alma Bandić te računovođa Amela Delić i čuvar Amer Kruhović.

Na prijemu kod direktora škole Ramazana Gultekina

Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Svjetski dan svjesnosti o autizmu Glavna skupština UN-a odabrala je za obilježavanje 2. travnja čime želi skrenuti pozornost javnosti širom svijeta na sve veći problem ovoga složenog poremećaja koji se kod pojedinaca najčešće razvije u prve tri godine života i uglavnom traje do kraja života. Dan svjesnosti o autizmu 2013. godine obilježavao se pod motom: „Autizam treba – sistemsko rješenje.“