Posjeta Sarajevskoj pivari

Učenici Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje koji se obrazuju za zanimanje kuhar, posjetili su 14. 09. 2018.god. Sarajevsku pivaru sa profesoricama Hasanović Larisom i Sivac Marimom. Uprava tvornice je upriličila i pogodne poklone za naše učenike.

Posjeta organizaciji SUMERO i PROREHA

Učenici I razreda, smjer cvjećari su u petak (14.9.2018.) posjetili organizaciju SUMERO i PROREHA sa prof.  Irmom Velić. Prilikom ove posjete učenicima je prezentovan princip rada ovih organizacija. Obišli smo plastenik i staklenik u kojima se pripremaju rasadi raznog začinskog bilja i cvijeća.

Svečanost u čast istaknutih osnovaca i srednjoškolaca Kantona Sarajevo-novosti

Svečanost u čast istaknutih   osnovaca i srednjoškolaca Kantona Sarajevo-novosti

 

Promocija najizvrsnijih učenika osnovnih i srednjih škola 2018/2019.

 

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je u petak 7. septembra 2018. godine organizovalo svečanost za najizvrsnije učenike osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo koji su se protekle godine posebno istakli u svojim nastavnim i vannastavnim aktivnostima.Kroz ove aktivnosti učenici su pomogli realizaciji mnogih projekata i promociji škole.

Tim povodom je u BKC upriličena  svečana promocija učenika svih osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo koji su se dokazali svojim zalaganjem u šk. 2017/2018. i doprinijeli u radu škole. Promocija učenika upriličena je u saradnji sa školama, uz prigodnu svečanost u Domu mladih kojoj su prisustvovali roditelji, nastavnici i direktori škola.

Ovaj način nagrađivanja učenika je jedan vid motivacije, pohvala i priznanje za sav njihov trud, rad i zalaganje.Učenica naše škole, Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje  je bila iznenađenja ovim pozivom i oduševljena što je izabrana kao najizvrsnija učenica škole.

Ovom prilikom, ministar je istaknutim učenicima uručio prigodne edukativne poklone i poručio da nastave sa svojim zalaganjima i uspjesima.Projekat o nagrađiavnju učenika pokrenut prije tri godine treba nastaviti,potrdili su prisutnbi gosti.

 

POSJETA NEUM

Posjeta Neum

Učenici i nastavnici JU Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje boravili su u Neumu na kraju ljetnog raspusta. Profesorica H. Larisa kontaktirala je ugostitelje iz Neuma koji su obezbjedili smještaj i hranu za učenike kao donaciju. Učenici su bili smješteni na tri lokacije: Hotel Jadran, Vila Vranjković, Apartmani Vila Jadranka.