POSJETA GAST FEST-u U SKENDERIJI

POSJETA  GAST FESTU U SKENDERIJI 

U periodu od 15. do 17. marta u sarajevskom Domu mladih centra Skenderija, održan je prvi regionalni sajam gastronomije i ugostiteljstva. Ovaj predivan sajam su u petak, 16 marta posjetili i učenici naše škole, učenici III1 i IV1 razred azajedno sa profesoricama Almom Bandić i Merimom Sivac.

GAST FEST sajam je okupio 50 izlagača iz naše zemlje, Crne Gore, Hrvatske i  Srbije. Na sajmu su predstavljeni prehrambeni, tekstilni i tehnički sektori namijenjeni ugostiteljima, hotelijerima i somelijerima. Mnoge posjetitelje su privukle prezentacije izlagača, a naše učenike su najviše privukli cooking show-ovi, poznata kuharska lica kao što su njemački kuhar Robert Koch, Domagoj Žulji Morana Mijač, pobjednici kulinarskog showa u Hrvatskoj, te poznato kulinarsko lice Adnan Hamzić kao i mnogi drugi poznati gastronomi koji su učestvovali na takmičenju. Pobjednici su bili nagrađeni specijalnim nagradama.

Posjeta ovakvim manifestacijama je bila nezaboravno iskustvo našim učenicima i pouka da je praksa veoma bitan segment u obrazovanju,a gastronomija vještina koja se stalno mora usvršavati.

DRŽAVNO PRVENSTVO BIH U STONOM TENISU – PALE 2018

DRŽAVNO PRVENSTVO BIH U STONOM TENISU – PALE 2018

Dana, 24.februara 2018.godine, na Palama je održano Državno prvenstvo Specijalne olimpijade BiH u stonom tenisu. Takmičenje se održalo u sportskoj dvorani Peki. Na ovom takmičenje učestvovalo je preko 20 ekipa iz cijele BiH.

I naša škola je uzela učešće na ovom veoma jakom turniru. Za tim naše škole nastupali su: Alomerović Armin, Demirovski Teo, Mišić Vesna i Ćorović Sanela.

Najbolji rezultat od naših predstavnika ostvario je Teo Demirovski koji je u II diviziji (grupa 4) osvojio II mjesto.

Alomerović Armin u jednom od svojih mečeva

GOSTOVANJE NA FEDERALNOJ TV-BINGO TV SHOW PROGRAM

GOSTOVANJE NA FEDERALNOJ TV-BINGO TV SHOW PROGRAM

 

KULTURA

UDRUŽENJE NEVLADINA ORGANIZACIJA ALTRUISTA ZA POMOĆ OSOBAMA S UMANJENIM SPOSOBNOSTIMA SVJETLO SARAJEVO POZVALA U GOSTE NAŠE…

U petak,2. marta 2018. godine,u saradnji sa članovima udruženja altruista „Svjetlo“ 10 naših učenika je gostovalo u TV emisiji „Bingo show“.Glavna članica udruženja Barabara je nagovjestila da je cilj gostovanja bio da se sakupi novac od ove emisije, igre na sreću, za potrebe udruženja, kao što su izleti,repromaterijal za rad udruženja, te i da se pomogne u realizaciji đačke ekskurzije naših učenika u junu 2018.godine.

Ovo je zaista bila jedno nezaboravno gostovanje i profesora i učenika naše škole, jer je članica nevladine organizacije altruista Svjetlo izvukla veliku nagradu koja će biti od velike pomoći učenicima za đačku ekskurziju.

Učenici su bili oduševljeni dočekom i organizacijom svih uposlenika Federalne TV i veoma su zahvalni svim organizatorima na realizaciji ovakvih aktivnosti, gdje se jača kultura i drugarstvo.