Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje, UPIS U PRVI RAZRED školska 2016/2017. godina

Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje

Azize Šaćirbegović 80, Sarajevo

UPIS U PRVI RAZRED

školska  2016/2017. godina

Ukoliko želite završiti stručnu školu i steći neko od zanimanja, a nemate dobar prosjek ili malo sporije učite, mi smo škola za vas. Naši programi su prilagođeni vašim sposobnostima, vašem stilu i brzini učenja. Okončanjem školovanja možete steći zanimanje I, II ili III stepena stručne spreme, a sve zavisno od vaših mogućnosti i motivacije za rad.

 

Zanimanja:

  Pomoćna zanimanja

( II stepen stručne spreme)

  Zanimanja

(III stepen stručne spreme)

 
         
1 Pomoćni moler   Moler  
2 Pomoćni kuhar   Kuhar  
3 Pomoćni reklamni grafičar   Reklamni grafičar  
4 Pomoćni knigovezac   Knjigovezac  
5 Pomoćni dekorater * ( I sss)      
6 Pomoćni cvjećar   Cvjećar  
7 Pomoćni krojač   Krojač  
8 Pomoćni tapetar   Tapetar  
9 Pomoćni autolimar   Autolimar  
10 Pomoćni autolakirer   Autolakirer  
11 Pomoćni bravar   Bravar  

* pomoćni dekorater  (I stepen stručne spreme)

 

Potrebna dokumenta zaupis:

  • zahtjev za upis,
  • svjedodžbu o završenom IX razredu osnovne škole (original),
  • uvjerenje o uspjehu u V, VI, VII i VIII razredu  osnovne škole,
  • izvod iz matične knjige rođenih

 

Dokumenta možete predati u sekretarijat škole svako jutro od 10 do 12 sati. Ukoliko dolazite prvi put u školu poželjno je da dovedete dijete kako bismo obavili kratki razgovor.

Sve informacije na tel. 033 655950 i 033 660291.

MATURANTSKA POSJETA TRAVNIKU I JAJCU

U petak, 3. juna 2016.godine maturanti naše škole su posjetili Travnik i Jajce u pratnji svojih razrednika.

U Travniku su napravili fotografije na Plavoj vodi, ispred Šarene džamije i naravno, probali sut ravničke ćevape. Prije ulaska u kraljevski grad Jajce, učenici su prošetali uz Plivsko jezero i vidjeli obnovljene mlinčiće u kojima će se ljetos  i mljeti brašno kao dio turističke ponude.  U samom gradu maturanti su osjetili vodopad, prošetali između dvije kapije, Travničke i Banjalučke.  Vidjeli sudžamiju Esma – sultanije, kuluS vetog Luke, Katakombe i Medvjed kulu. Prekoputa Omer – begove kuće učenici su probali jajački sladoled. Maturanti su posjetili i zgradu II zasjedanja AVNOJ – a i slikali se pored biste Moše Pijade. Stara lokomotiva ispred zgrade je izazvala posebnu pažnju nekih učenika.

Izlet je protekao u ugodnoj i opuštenoj atmosferi, a maturanti su imali priliku da se upoznaju sa znamenitostima ovog grada kojeg zovu i “ muzej pod otvorenim nebom”  ili “kontinentalni Dubrovnik”.

 

 

 

 

DRŽAVNO PRVENSTVO U MALOM NOGOMETU – NOVI TRAVNIK, 01.06.2016.

DRŽAVNO PRVENSTVO U MALOM NOGOMETU – NOVI TRAVNIK, 01.06.2016.

Povodom Evropske sedmice nogometa, u Novom Travniku je održano državno prvenstvo u malom fudbalu. Organizator takmičenja bilo je udruženje “Duga” Novi Travnik. Na takmičenju ja nastupilo 10 ekipa iz cijele BiH.

U kategoriji ekipa do 21 godinu , učenici naše škole su osvojili 3. mjesto.

Za ekipu naše škole nastupili su sljedeći učenici: Šegić Vedad, Islami Hasib, Duharkić Muharem, Demirovski Teo, Kovač Nazif i Suljkić Alen.

sl 5Malonogometna ekipa naše škole sa priznanjima

SPORTSKO TAKMIČENJE POVODOM 31. MAJA – DANA CENTRA VLADIMIR NAZOR

SPORTSKO TAKMIČENJE POVODOM 31. MAJA – DANA CENTRA VLADIMIR NAZOR

Povodom 31. maja – Dana centra “Vladimir Nazor”, u fiskulturnoj sali , održano je ekipno sportsko takmičenje u znanji i spretnosti. Djeca su se takmičila u osam disciplina i to: obaranje čunjeva medicinkom, ubacivanje loptice u tri korpe različitih veličina, poligon spretnosti, razvrstavanje loptica osnovnih boja, šutiranje lopte na prazan gol, obaranje plastičnih čaša sa stola, prenošenje medicinki i preskakanje prepreka.

Na ovom takmičenju učestvovali su učenici iz pet škola: Centar “Vladimir Nazor”, Zavod “Mjedenica”, O.Š. Hrasno, O.Š. Aleksa Šantić te ekipa naše škole.

Našu školu predstavljali su sljedeći učenici: Avdić Ahmedin, Durić Kemal, Sporišević Nadina, Ahmetović Fadil, Pozder Ermin, Dikonja Edita, Isić Asja i Mujčić Ajdin.

sl 4