NAŠ BORAVAK U SLOVENIJI

Od 02.10.2015 do 09.10.2015 godine učenici Bakir Husejnović, Amir Imamović, Harun Abdagić, Adrijan Mijić i dva bivša učenika Almin Agić i Kerim Mašala su u pratnji uposlenika Ismir Delija i Aida Bukvić učestvovali na omladinskoj izmjeni u Sloveniji (Ljubljana i Radlje ob Dravi). U omladinskoj izmjeni su učestvovale iste države koje su bile i na trening kursu. Fokus omladinske izmjene bio je na učenicima/korisnicima i to na njihovoj socijalizaciji i učenju novih stvari. Učenici/korisnici su trebali da predstave svoju državu i da uz pomoć mentora prezentuju jednu metodu relaksacije.

05.10.2015 godine u Ljubljani je održan sportski inkluzivni događaj ”Bodi športnik” u kojem su učestvovali učenici/korisnici omladinske izmjene. Na igralištu su bile razne sportske aktivnosti (nogomet, košarka, odbojka…) i radionice na kojima su mogli da učestvuju. Pored učesnika projekta u kojem smo i mi učestvovali, na ovom događaju učešće su uzele i osnovne i srednje škole iz Ljubljane. Glavni cilj ove aktivnosti nije bilo nadmetanje već je akcenat bio na druženju i fair play-u.

07.10.2015 godine u sklopu omladinske izmjene išli smo u Sloven Gradec gdje smo u Koroškoj galeriji likovnih umjetnosti bili dio putujuće izložbe ”Bodi umetnik- Igraj se z mano”. u galeriji su održane radionice za učesnike omladinske izmjene i osnovnih škola iz drugih gradova Sloveniji.

slika