DRŽAVNO PRVENSTVO U MALOM FUDBALU – Vlašić, 4.6.2015.

Na ovom takmičenju nastupilo je 14 ekipa iz Sarajeva, Banja Luke, Prijedora, Zenice, Novog Travnika, Brčkog, Fojnice i Tuzle. Organizator takmičenja bilo je udruženje Duga iz Novog Travnika, a mečevi su se igrali na sportskim terenima  EKO FIS Vlašić.

U kategoriji dječaka do 21 godine, ekipa naše škole je osvojila II mjesto. Za tim naše škole nastupili su sljedeći učenici: Halilović Adnan, Bajraktarević Ensar, Juhić Amar, Imamović Amir, Čehić Ismail, Kozić Amir, Kozić Samir i Duharkić Muharem.

Nakon turnira, svi učesnici su se družili uz roštilj i muziku u prelijepom prirodnom ambijentu kompleksa Eko-Fis Vlašić.

 

sl2

MALONOGOMETNI TURNIR POVODOM DANA ZAVODA MJEDENICA – Sarajevo, 27.5.2015.

U srijedu 27. maja, povodom Dana Zavoda Mjedenica, održan je turnir u malom fudbalu. Na ovom turniru, pored naše škole nastupile su još ekipe Centra Vladimir Nazor, Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju, O.Š. Vrhbosna, O.Š. Safvet – beg Bašagić i domaćin Zavod Mjedenica.

Za tim naše škole nastupili su sljedeći učenici: Halilović Adnan, Bajraktarević Ensar, Juhić Amar, Imamović Amir, Duharkić Muharem i Kozić Samir.

Nakon turnira, učesnici su se družili uz zakusku te su obišli prostorije Zavoda.

TAKMIČENJE “VATRENA KUHINJA” KULINARSTVO JE “UMJETNOST”

Dana 31.05.2015.god.odrzano je takmičenje pod nazivom “Vatrena kuhinja” u Motelu Mujanić. Učenici naše škole odsjek za Turizam i ugostiteljstvo, smjer: kuhar, učenici Amer Šedo, Karahmet Muhamed i Hadžimešić Dejla  zajedno  sa  prof. Almom Bandić i prof. Vahidom Dajdžić su zauzeli učešće na takmičenju “Vatrena kuhinja”.

Svojim kreativnim zalaganjem naši učenici su dokazali svoj talenat i ljubav prema kulinarstvu, osvojivši predivnu nagradu za najbolje pripremljeni  izložbeni eksponat “Hladna plata”.

Ovom događaju su prisustvovali i predstavnici poznatih ugostiteljskih objekata kao i učenici iz više Ugostiteljsko-turističkih škola sa Kantona Sarajevo kao što su:

  • restoran “As”, restoran”Mostralić”, restoran “Kelix”,
  • predstavnici hotela “Holywood”, predstavnici hotela “Emiran”
  • domaćin ovog takmičenja-predstavnici motela”Mujanić”
  • Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje
  • učenici “Srednjoškolskog centra” iz Hadžića
  • kao i pokrovitelji ovog takmičenja hotel “Emiran” i “ Srednjoškolski centar Hadžići”.

Stručni žiri je zastupao: profesor Safet Dajdžić, profesorice Sedika Duraković i  Vezira Muhović. Ovaj projekat je imao za cilj razmjenu  iskustava i znanja u kulinarskim vještinama  između amatera kuhara učenika srednjih škola kao i jačanje njihove svijesti o turizmu i kulinarstvu na Kantonu Sarajevo.

 vahida 1Bez naslovavahida 2