Obilježavanje Dana škole – 6.april 2015.god.

Obilježavanje Dana škole ove godine bilo je u znaku sportskih dostignuća učenika naše škole na međunarodnim takmičenjima. Ova godina ostaće upamćena kao zlatna godina školskog sporta. Iza nas su nastupi Damira Rimca i Irme Juhić na Evropskim olimpijskim igrama u Antwerpenu i osvojene dvije medalje, a ispred nas su Svjetske olimpijske igre u Los Angelesu. Damir i Irma – naša dva najpoznatija ambasadora s ponosom će nositi ime naše škole i na ovom prestižnom takmičenju sportista iz cijelog svijeta.

Obilježavanje pedeset i prve godišnjice rada naše škole, započelo je 6.aprila sportskim takmičenjima u malom fudbalu i stonom tenisu. Pored sportista naše škole, slavlje su uveličali i učenici Zavoda Mjedenica te Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju.

U utorak, 7.aprila, održana je priredba na kojoj su pored naših učenika nastupili i učenici Muzičke škole te Bošnjačke gimnazije. Svojim prisustvom priredbu su uveličali: Segmedina Srna (zastupnik u PS BiH), zamjenik Karolosa Gadisa (ambasadora Grčke u BiH), predstavnici općinskih vijeća, direktori osnovnih i srednjih škola KS, bivši uposlenici naše škole, roditelji i učenici te brojni drugi prijatelji škole. Nakon priredbe gosti su obišli školske prostorije a zatim, u zbornici, nastavili druženje uz zakusku koju su pripremili naši učenici – kuhari.

dan skole

Nastup učenika muzičke sekcije naše škole

MALONOGOMETNI I STONOTENISKI TURNIRI POVODOM 6.aprila – DANA ŠKOLE – Sarajevo, 6.4.2015.

U ponedjeljak 6. aprila, a povodom Dana naše škole, u fiskulturnim salama su održani turniri u malom fudbalu i stonom tenisu. Na ovim takmičenjima, pored naših učenika, učešće su uzeli i učenici Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju te učenici Zavoda Mjedenica.

U malom fudbalu najuspješnija je bila Ekipa naše škole koja je osvojila I mjesto. Za naš tim nastupali su: Halilović Adnan, Duharkić Muharem, Juhić Amar, Imamović Amir i Kozić Samir.

Drugo mjesto osvojili su učenici Centra za slušnu i govornu rahabilitaciju, dok je treće mjesto pripalo Zavodu Mjedenica.

U stonom tenisu, ubjedljivo prvo mjesto osvojio je naš Damir Rimac koji je sve mečeve dobio u svoju korist. Drugo i treće mjesto osvojili su učenici Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju.

sl1